dinsdag 5 augustus 2008

Let Op Je Woorden

Om publiciteit te krijgen moet je wel wat uithalen, tegenwoordig.
Wij gaan dus volgende week in Teheran spelen, en ergens is het verhaal ontstaan dat Varkentje, die een belangrijke rol speelt in de voorstelling, om religieuze redenen niet mee zou mogen doen.
Vanwege vermeende 'onreinheid'.
Hoe dit precies de wereld in is gekomen is niet echt duidelijk, maar we vermoeden dat Theo en/of ik er tijdens een vergadering een grapje over hebben gemaakt, en dat dat toen in de notulen terecht is gekomen, en dat die werden gelezen door de afdeling publiciteit, en dat er toen een persbericht de deur uit ging...
Omdat de meiden van de publiciteit echt wel weten hoe je publiciteit krijgt natuurlijk.
En nog wereldwijd ook.

Ik had daarnet een telefonisch interview met een radiostation uit Australiƫ.
De dame was ietwat teleurgesteld toen bleek dat het waarschijnlijk allemaal niet zo'n vaart gaat lopen met Varkentje. Maar toch kreeg ik haar blij ('t is een gave).
Want toen ik vertelde over Claire, die gesluierd zal moeten spelen, en met wijde kleren, omdat vrouwelijke vormen niet gezien mogen worden, klaarde de interviewster weer wat op.
"Moet ze in een tent spelen!" klonk het lachend vanaf de andere kant van de aardkloot.

Dat we gewoon heel mooie voorstellingen gaan doen in Iran en dat we ons daarbij een beetje aanpassen aan de plaatselijke cultuur is natuurlijk niet sappig genoeg.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat lijkt me toch wel een aparte gewaardwording voor jullie allemaal. Een collega die in een "tent" speelt.

Wanneer gingen jullie ook alweer?

Liefs Roosje

Dick zei

We gaan van zondag (10) tot zondag (17).