donderdag 9 oktober 2008

Een dag in Winnipeg

De voorstellingen-2 per dag, nog 5 te gaan- gaan zonder uitzondering geweldig.
Dus daar valt weinig nieuws over te melden.
Onze dagen zijn nu zo'n beetje als volgt: Thijs en ik lopen naar het theater en onderweg even langs bij onze vaste koffietent, The Human Bean, voor een grote latte extra strong, Thijs koopt een paar croissants, we spelen de ochtendvoorstelling, lunchen in de Forks Market en spelen de middagvoorstelling. Daarna is het de was doen of poolen of shoppen en 's avonds koken we zelf en eten dat ook zelf op. Vooral Willem-Jan ontpopt zich als een uitgekookte kok.
De rest van de avond is het ouwehoeren gesprekken voeren, spelletjes doen of, zoals gisteren, een hilarische dansvoorstelling van de dames(wel gefilmd, niet geschikt voor publicatie).

Gisteravond werden we overigens eerst meegenomen naar een meer buiten Winnipeg waar iedere avond duizenden ganzen landen. Maar gisteren stond er een harde koude wind en was het te donker om de ganzen te zien. Bovendien vermoedden we dat ze vooral op een meer verderop landden. In de verte klonk zeer luid gegak (hier zeggen de ganzen trouwens geen 'gak' maar 'honk').
Ook stonk het ineens nogal en dat kwam volgens onze gids door een stinkdier dat aan de andere kant van het meer zat, een paar kilometer verderop.

Kortom, een memorabele avond: we hebben een stinkdier geroken, we hebben ganzen gehoord, en we hebben twee dansende meiden gezien.
Ik heb saaiere avonden gehad.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig is het wel iedere ochtend weer spannend wat de koers van de croissant doet hier in winnipeg..... zodat het niet lijkt alsof onze ochtendrituelen saai zijn ;-)

Anoniem zei

Da's inderdaad vreemd. Iedere ochtend zijn de prijzen van de croissants anders.